top of page

MEMORY KEEPERS

Al vele jaren zijn zij gespecialiseerd in Memory Keepers.
Kleine herinneringsobjecten om te dragen of neer te zetten.

De behoefte aan het koesteren van herinneringen is zowel voor Pauline en Jan, als voor vele anderen, onlosmakelijke verbonden met het leven.

Door het luisteren naar uw verhaal, waar zij alle tijd voor nemen, proberen zij een mooie vertaalslag te maken naar een tastbaar sieraad en/of object wat voor altijd gekoesterd kan worden.
Ook oud en vertrouwd goud kan gebruikt worden. Ofwel in zijn geheel verwerkt, zonder aantasting van de oorspronkelijke vorm ofwel volledig omgesmolten naar een nieuw te verwerken materiaal.

HERINNERINGSDRUPPELS

Deze handurnen kunnen gevuld worden met ieder gewenste herinnering
Ze vormen een samenspel wat neutraal in de ruimte staat
Alleen wanneer er uitleg gegeven wordt wat erin zit, weet men het ware verhaal achter dit object
Ze zijn om te voelen en te koesteren en kunnen makkelijk in je broekzak of tas meegenomen worden

Door de toegepaste lasertechniek, is het mogelijk as en andere herinneringen zonder lijmen of solderen op te slaan. Doordat er geen hitte aan te pas komt, verbrandt er niets; haar blijft haar, textiel blijft textiel en as blijft as….

Het uitzoeken van deze objecten vraagt rust, ruimte en tijd. De kleinste details zijn belangrijk. Van de kleur tot het formaat, alles moet 100% kloppen. In 2012 presenteerde Pauline Barendse een kleine serie handurnen in Paleis Oranienbaum, Duitsland.

Als kleine parels gepresenteerd in de rouwkamer van het Paleis. Voor veel bezoekers was dit de eerste keer dat ze met dit soort objecten in aanraking kwamen.

De rouwobjecten worden in overleg met jou gemaakt, er is heel veel mogelijk. Naast verschillende materialen kan er een stukje stof in verwerkt worden, as van een mens of dier, een briefje, een tekst in braille.

bottom of page