top of page
Armband_50selfies.jpeg

Ha Pauline en Jan, vanavond hadden we ons "50" feestje en hebben we aan veel vrienden verteld hoe jullie geweldige sieraden tot stand zijn gekomen! Wij zijn er erg blij mee en nog steeds licht verbijsterd over jullie creativiteit, vakmanschap, geduld, perfectionisme en de warmte waarmee jullie ons in dit proces hebben meegenomen.

Peter en Marie-Jeanne

IMG_7979.jpeg

'Sinds 1995 werk ik samen met Pauline en Jan, een gouden duo waar vakmanschap, technisch kunnen en creatief inzicht samen komen. Zowel voor Chi ha paura...? als voor mijn eigen ontwerpen hebben we samen veel concepten tot volwaardige producten ontwikkeld. Iedere keer als ik op weg ga naar Schoonhoven verheug ik mij het te zien'.

Gijs Bakker, Ontwerper

Collier ontworpen door Gijs Bakker

'Wij waren op zoek naar herinneringssieraden en gingen naar Schoonhoven, bakermat van het ambacht. Door een tip kwamen we bij Pauline en Jan uit. Wij hadden een lastige opdracht, maar door het vakmanschap van (in ons geval) Pauline, zijn we nu in het bezit van sieraden voor het leven. Het hele proces op weg naar het eindproduct hebben wij als zeer prettig ervaren. Meedenken in materiaalgebruik, concept en idee, geduld, begrip, creativiteit, nieuwe inzichten, vriendelijkheid en gastvrijheid; het was er allemaal! Top eindresultaat en een ervaring die we niet hadden willen missen.'
Wim en Monica

'Mijn moeder is overleden en ik had van haar nogal wat sieraden. Ik wilde graag voor mezelf en mijn 2 dochters iets moois laten maken met de sieraden van mijn moeder er in verwerkt. Daarnaast zou het mooi zijn als het as van mijn ouders er ook nog eens in verwerkt kon worden. Een vriendin van mij heeft aangegeven dat ik eens bij Pauline en Jan langs moest, want die maken echt hele aparte en mooie sieraden. 

Dus ik met een zakje sieraden en mijn gezin langs bij Pauline en Jan. Niet wetende wat we nu echt wilde, maar Pauline luistert en begint op een blaadje te schetsen net zo lang tot dat het zo is dat je denkt…ja dat is het. Na geruime tijd kwamen echt de mooiste en creatiefste dingen eruit. Het persoonlijk contact en het vertalen van wensen naar iets geweldigs, is echt een bijzondere ervaring. Met als resultaat dat we klanten zijn voor het leven.' Anja

Memory Keeper in titanium
Gouden hanger met handgravure

'Hoi Pauline! Ik heb vanmiddag de ring gekregen van opa. Heel bijzonder, de ring is fantastisch. Prachtig om in het echt te zien! Ben er ontzettend blij mee, heel erg bedankt voor het hele proces, de goede communicatie en de leuke berichten! En het eind resultaat is echt heel knap gemaakt. Ik was net te laat voor een foto met zonlicht op de ring, maar hier alsnog 2 foto’s. Volgens mij is de pasvorm goed, hij gaat niet makkelijk af, maar het gaat wel!' Marieke

Zegelring in Rosé goud

'Jaren geleden heeft Pauline een grof ontwerp van een broche voor mijn vrouw omgetoverd tot een prachtig sieraad. Dat was zo inspirerend dat ik bij haar les heb genomen. Met veel geduld en creativiteit heeft zij mij ( op mijn bescheiden niveau) kneepjes van het vak geleerd. Daarna volgden er vele contacten tussen mijn vrouw, Jan, Pauline en mijzelf waarin Pauline en Jan ons telkens weer verbaasden met hun creatieve ontwerpen en  grote vakmanschap. Zij maakten voor ons speciaal ontworpen sieraden en objecten, maar ook de “gewone” sieraden bleken een lust voor het oog. En daarnaast zijn het gewoon hele fijne mensen om te ontmoeten.' Casper

'Jan en Pauline zijn jarenlang mijn achterburen geweest. Al die tijd heb ik hun werk bewonderd; origineel, sprankelend en getuigend van veel creativiteit. Vooral het materiaal van heel wat van hun creaties heeft mij geïntrigeerd; namelijk tantalium, een donkergrijs, hard en zwaar metaal.
Logisch dus dat toen mijn ouders waren overleden en een aantal sieraden van mijn moeder mijn kant opkwam, ik onmiddellijk naar hen toe ben gegaan.
"Maak er iets moois van waar ik mee uit de voeten kan" was mijn verzoek. Het resultaat was verbluffend. Van twee bij deze een beschrijving. 

De trouwringen van mijn ouders zijn aan de binnenkant van een brede, tantalium ring gevat.
Door een vierkant "venstertje" in de ring kun je de ringen zien bewegen en schitteren.
"Nu heb je altijd je vader en moeder bij je" zei Jan. Heel ontroerend. 
De drie briljanten in een ring van mijn moeder zijn, inclusief de oorspronkelijke ouderwetse zetting, in een klein doosje geplaatst en op een "vierkante" ring gevat.
Op de tegenoverliggende zijde van dit doosje is het goud van de oude ring verwerkt tot een gouden vierkantje waardoor de ring op een zegelring lijkt.
De ring met de briljanten naar boven straalt verfijnde allure uit; met het gouden vierkantje naar boven is het ingetogen stoer en mannelijk.

In totaal hebben Jan en Pauline zes ringen voor mij gemaakt. Allemaal even chique, allemaal even verfijnd. Hier wil ik ook nog de vijf paar manchetknopen noemen die zij hebben ontworpen en uitgevoerd; vooral die van goud met tantalium is prachtig;  

die van tantalium met daarin gevat stenen van lapis lazuli zijn imponerend. Ik draag ze alle vijf om de beurt.

Sommige van mijn beschrijvingen kunnen beslist beter en misschien ook bondiger worden geformuleerd, meer gebruik makend van de juiste terminologie.
Vooral mijn beschrijving van de " vierkante " ring met drie briljanten vind ik wat magertjes.
Het doet geen recht aan mijn enthousiasme en bewondering.' 
Rob

Herinneringsring Tantalium

'Pauline heeft voor mij inmiddels 2 keer een prachtig sieraad gemaakt. Na mijn scheiding (inmiddels 12 jaar geleden) heb ik Pauline gevraagd om een ring te maken die symbool staat voor mij en mijn twee kinderen. In een gesprek heb ik aangegeven wat mijn wensen waren en op basis daarvan heeft Pauline een ontwerp gemaakt. Ze luisterde heel goed naar al mijn wensen en heeft daarom in mijn geval een ring die ik inmiddels jaren geleden van mijn ouders heb gekregen, gebruikt als basis voor deze ring van mij en mijn kinderen. In die ring was ik de spil van het gezin en draaiden mijn kinderen daar in de vorm van titanium ringen omheen. Vorig jaar heb ik Pauline opnieuw benaderd omdat de kinderen inmiddels ouder zijn en ik ons meer een 3-eenheid vind en mezelf niet meer de spil van het gezin. Met behoud van alle elementen die de vorige ring voor mij echt mijn ring (of eigenlijk die van mij en mijn kinderen) maakten, heeft ze een heel mooi aangepast ontwerp gemaakt. Wat Pauline heel bijzonder maakt, is dat ze vanuit haar gevoel meedenkt met je wensen en zich ook echt probeert te verplaatsen in wie je bent en wat je wilt. Tijdens het proces van de eerste ring naar de tweede ring heeft ze me helemaal meegenomen door regelmatig een foto of filmpje te sturen waardoor je het gevoel hebt dat je echt deel bent van het proces.

Ik draag de ring iedere dag met heel veel plezier!' Anja B

Ring Titanium en antieke ring
IMG_3097.jpeg

'Wij hebben een lange historie met Jan en inmiddels ook met Pauline. 

Ons huwelijk werd ruim 34 jaar geleden bezegeld met een trouwring van Jan's hand en inmiddels dragen al onze drie kinderen een ring van Jan en Pauline.

Ook werd er een fantastische oplossing gezocht voor de trouwring die mij te klein was geworden. Hierdoor ontstond een compleet nieuwe ring die zich steeds weer opnieuw kan vernieuwen. Nieuwsgierig? Bekijk de foto's!' Hans en Cora Klip

Ring titanium en goud
Ring titanium, witgoud, opaal

Des arbres noueux et leurs racines
Là où l'amour est disparu et l'on s'est séparé du passé, 

la cicatrice du vide est devenue douloureusement visible. 
Mais dans l’espace qui s'est créée à sa place, 

des arbres noueux et leurs racines accueillent sans hésitation 

le début de cette nouvelle étape de ma vie. Elsje Rebel 

Knoestige bomen en hun wortels

Daar waar liefde verdween en afscheid is genomen van het verleden, 

werd het litteken van de leegte pijnlijk zichtbaar.

Maar in de ruimte die op die plek is ontstaan, 

verwelkomen knoestige bomen en hun wortels zonder aarzeling 

de start van deze nieuwe fase in mijn leven.  

Ring goud
Ring goud

Hallo Jan en Paulien. 
Ik ben ongelooflijk blij met mijn prachtige oorbellen. 
Speciaal voor mij gemaakt,  voel mij zeer vereerd 😊.
Ook de ring kan ik weer dragen  
Heel erg bedankt, ik ben er ontzettend blij mee 🤗🤗😊😊

Emmy

Oorknoppen goud en saffieren

Jan en Pauline zijn super creatieve zilversmeden, maar ook vooral mooie mensen. Complementair  aan elkaar en echte vakmensen. Ze beheersen alle nieuwe technieken, lasers suizen in hun atelier. Je komt bij ze met een wild plan en binnen de korstmogelijke tijd borrelen mooie gedachten en plannen op. Echt samen een mooi sierrand maken, de professionals kijken wat er mogelijk is te maken van onze wilde plannen. Er wordt geluisterd naar de opdrachtgever. Ze slagen er altijd in om goed uit te vragen wat je nou eigenlijk bedoelt  en  vertalen dat gesprek in een mooi product. Hun vertaling in een kunstwerk altijd verrassend en mooier dan je zelf had kunnen bedenken. Ze zijn een van de meest creatieve stellen die wij kennen.

 

Zo hebben al onze kleinkinderen een zilveren geboortebeker met voor ieder een eigen accent op de uitwerking gemaakt. Omdat onze geboortebekers vol butsen waren door het vele gebruik, hebben zij de butsen alvast in het ontwerp meegenomen. Een prachtig resultaat.  Alle vrouwen in ons gezin hebben dezelfde (en toch weer andere) oorbellen. Met kerst draaien prachtige “valkjes”kerst engeltjes bij al onze kinderen boven de kaarsjes.  Dan heb ik de armband, de titanium waterkan  en de wijnbokaal nog niet genoemd. Een feest om met deze bijzondere  mensen samen te werken en samen tot zo’n mooi resultaat te komen. Bij elke mijlpaal in ons leven komen Jan en Pauline weer in beeld voor een dierbaar cadeau. 

Paul en Patricia van der Valk

Geboortebeker zilver
Oorsieraden 18krt goud
Waterkan

Ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag wilde ik mijn man verrassen met een sieraad dat mijn nabijheid uitdrukte. Mijn man draagt graag iets op zijn revers. Het gouden drupje van Pauline spelt hij met plezier op. Ik had het idee om mijn vingerafdruk te gebruiken op het nieuwe sieraad. Een vingerafdruk is immers een onvervreemdbaar iets van mij.
Met dit uitgangspunt in gedachten gaat er een spannend proces beginnen, ik hardop denkend en fantaserend en Pauline luisterend, preciserend en tekenend. Wat een creatieve vindingrijkheid begint er dan te stromen! Als het idee een concrete vorm heeft gekregen begint het proces waarin zij met haar vakmanschap het sieraad te voorschijn tovert. Kom ik  het eindresultaat bekijken dan wordt mijn toch al hoge verwachting overtroffen. Het is prachtig geworden!
Ik kom graag bij Pauline, haar persoonlijke sfeer is warm en geduldig.
Zij is zelf een prachtig dubbelop sieraad!
Loes

Reverspeld titanium

Lieve Allebei

Wat een prachtige tentoonstelling hebben jullie in het zilvermuseum!!

Ik bewaar mooie herinneringen aan de lessen van jou Pauline.

Je kennis en vaardigheden maar vooral ook je innemende persoonlijkheid

Trots je te hebben leren kennen. Liefs Gonny

Tentoonstelling in het Zilvermuseum

Dag Pauline en Jan,
Vanmorgen mijn bestelde rode kreukelbroche ontvangen.
De tweede voor mij in dit leven. Ongeveer 30 jaar geleden kocht ik mijn eerste, een paarse.  Mijn leerlingen, pubers, lachten mij erom uit;
” juf, uw broche is verkreukeld”, riepen ze dan.
De paarse draag ik nog steeds, nu met een verbogen hoekje door een enthousiaste vrijpartij. Voor jullie misschien leuk om te weten hoe met jullie mooie werk geleefd wordt.
Hartelijke groeten,
Anoniem

Broche in aluminium
Ring Goud

Super bedankt voor het mogelijk maken voor mij om deze ring weer te dragen. Een sieraad met veel betekenis voor mij en mijn moeder. Ik vind hem heel mooi geworden en weet zeker dat ik hem veel zal dragen. Dank je wel dat je mij zo meegenomen hebt in het proces maar dat het toch heel duidelijk is dat het van een ontwerpster komt. Emma

Trouwringen vermaakt
bottom of page