'Hoi Pauline! Ik heb vanmiddag de ring gekregen van opa. Heel bijzonder, de ring is fantastisch. Prachtig om in het echt te zien! Ben er ontzettend blij mee, heel erg bedankt voor het hele proces, de goede communicatie en de leuke berichten! En het eind resultaat is echt heel knap gemaakt. Ik was net te laat voor een foto met zonlicht op de ring, maar hier alsnog 2 foto’s. Volgens mij is de pasvorm goed, hij gaat niet makkelijk af, maar het gaat wel!' Marieke

 'Sinds 1995 werk ik samen met Pauline en Jan, een gouden duo waar vakmanschap, technisch kunnen en creatief inzicht samen komen. Zowel voor Chi ha paura...? als voor mijn eigen ontwerpen hebben we samen veel concepten tot volwaardige producten ontwikkeld. Iedere keer als ik op weg ga naar Schoonhoven verheug ik mij het te zien'.

Gijs Bakker, Ontwerper 

'Wij waren op zoek naar herinneringssieraden en gingen naar Schoonhoven, bakermat van het ambacht. Door een tip kwamen we bij Pauline en Jan uit. Wij hadden een lastige opdracht, maar door het vakmanschap van (in ons geval) Pauline, zijn we nu in het bezit van sieraden voor het leven. Het hele proces op weg naar het eindproduct hebben wij als zeer prettig ervaren. Meedenken in materiaalgebruik, concept en idee, geduld, begrip, creativiteit, nieuwe inzichten, vriendelijkheid en gastvrijheid; het was er allemaal! Top eindresultaat en een ervaring die we niet hadden willen missen.'
Wim en Monica

'Mijn moeder is overleden en ik had van haar nogal wat sieraden. Ik wilde graag voor mezelf en mijn 2 dochters iets moois laten maken met de sieraden van mijn moeder er in verwerkt. Daarnaast zou het mooi zijn als het as van mijn ouders er ook nog eens in verwerkt kon worden. Een vriendin van mij heeft aangegeven dat ik eens bij Pauline en Jan langs moest, want die maken echt hele aparte en mooie sieraden. 

Dus ik met een zakje sieraden en mijn gezin langs bij Pauline en Jan. Niet wetende wat we nu echt wilde, maar Pauline luistert en begint op een blaadje te schetsen net zo lang tot dat het zo is dat je denkt…ja dat is het. Na geruime tijd kwamen echt de mooiste en creatiefste dingen eruit. Het persoonlijk contact en het vertalen van wensen naar iets geweldigs, is echt een bijzondere ervaring. Met als resultaat dat we klanten zijn voor het leven.' Anja

'Jaren geleden heeft Pauline een grof ontwerp van een broche voor mijn vrouw omgetoverd tot een prachtig sieraad. Dat was zo inspirerend dat ik bij haar les heb genomen. Met veel geduld en creativiteit heeft zij mij ( op mijn bescheiden niveau) kneepjes van het vak geleerd. Daarna volgden er vele contacten tussen mijn vrouw, Jan, Pauline en mijzelf waarin Pauline en Jan ons telkens weer verbaasden met hun creatieve ontwerpen en  grote vakmanschap. Zij maakten voor ons speciaal ontworpen sieraden en objecten, maar ook de “gewone” sieraden bleken een lust voor het oog. En daarnaast zijn het gewoon hele fijne mensen om te ontmoeten.' Casper

'Jan en Pauline zijn jarenlang mijn achterburen geweest. Al die tijd heb ik hun werk bewonderd; origineel, sprankelend en getuigend van veel creativiteit. Vooral het materiaal van heel wat van hun creaties heeft mij geïntrigeerd; namelijk tantalium, een donkergrijs, hard en zwaar metaal.
Logisch dus dat toen mijn ouders waren overleden en een aantal sieraden van mijn moeder mijn kant opkwam, ik onmiddellijk naar hen toe ben gegaan.
"Maak er iets moois van waar ik mee uit de voeten kan" was mijn verzoek. Het resultaat was verbluffend. Van twee bij deze een beschrijving. 

De trouwringen van mijn ouders zijn aan de binnenkant van een brede, tantalium ring gevat. Door een vierkant "venstertje" in de ring kun je de ringen zien bewegen en schitteren.
"Nu heb je altijd je vader en moeder bij je" zei Jan. Heel ontroerend. 
De drie briljanten in een ring van mijn moeder zijn, inclusief de oorspronkelijke ouderwetse zetting, in een klein doosje geplaatst en op een "vierkante" ring gevat.
Op de tegenoverliggende zijde van dit doosje is het goud van de oude ring verwerkt tot een gouden vierkantje waardoor de ring op een zegelring lijkt.
De ring met de briljanten naar boven straalt verfijnde allure uit; met het gouden vierkantje naar boven is het ingetogen stoer en mannelijk.

In totaal hebben Jan en Pauline zes ringen voor mij gemaakt. Allemaal even chique, allemaal even verfijnd
Hier wil ik ook nog de vijf paar manchetknopen noemen die zij hebben ontworpen en uitgevoerd; vooral die van goud met tantalium is prachtig;  

die van tantalium met daarin gevat stenen van lapis lazuli zijn imponerend. Ik draag ze alle vijf om de beurt.

‚Äč

Sommige van mijn beschrijvingen kunnen beslist beter en misschien ook bondiger worden geformuleerd, meer gebruik makend van de juiste terminologie.
Vooral mijn beschrijving van de " vierkante " ring met drie briljanten vind ik wat magertjes. Het doet geen recht aan mijn enthousiasme en bewondering.' 
Rob

Fotografie; Rob Glastra, Schoonhoven en Dubbelop

Copyright© 2020 by DUBBELOP - website design by Dubbelop

Privacy en Cookiebeleid