top of page

In het midden van Nederland staat een fascinerend atelier.
Grote machines, zilver, goud, edelstenen, aluminium, meetlatten, hamers, emaille, kleurstalen, alles prikkelt de nieuwsgierigheid.
Hier worden topcollecties gemaakt. Gedragen door de groten der aarde en bereikbaar voor iedereen.

Pauline Barendse en Jan Matthesius; beiden sieradenontwerpers met uitstapjes naar sculptuur en gebruiksvoorwerpen. Ooit apart van elkaar begonnen met een voorliefde voor bijzondere technieken en materialen. Na een ontmoeting kon een intensieve samenwerking niet uitblijven. Nog steeds op zoek naar dat ene stofje en hoe daar dat ene speciale sieraad van te maken. De experimenten kunnen langdurig zijn en soms vruchteloos weer op de plank terechtkomen.

Zij hebben een voorkeur voor materialen als: goud, zilver, maar ook aluminium, titanium en tantaal. Technieken komen vaak voort uit bestaande oude technieken die in een nieuw jasje worden toegepast. Ook technieken die niet gelijk uit de sieraden hoek komen.

Denk hierbij aan laserlassen, oppervlaktebewerkingen als anodiseren, kleuren van metalen. 

 

Het is letterlijk dubbelop: goede vormgeving en optimale vakkennis.

De collectie stukken van Dubbelop zijn aangekocht door particulieren, verzamelaars en internationale musea zoals het Boijmans van Beuningen (NL), Museum voor Vlakglas- en Emaille kunst (NL), Schmuck Museum (DL) en het Corning Glass Museum (USA).

Het werk is gepresenteerd in o.a. Amsterdam, Eindhoven, Schoonhoven, Tokyo, Parijs, Milaan, Bazel, Frankfurt, Perth, Telluride (USA), Beijing

Pauline Barendse en Jan Matthesius zijn beiden onderscheiden met diverse prijzen in binnen- en buitenland.

Ontmoet Pauline Barendse en Jan Matthesius en laat u verrassen door hun werkwijze.

bottom of page